Vertigo (baş dönmesi) için Antalya kliniğimizde yaklaşımımız çoğunlukla aşağıda bahsedeceğimiz şekilde olmaktadır. Muayene öncesinde aşağıdaki soruların cevaplarını sizlerde düşünebilir, hastalık öykünüz oluşmuş şekilde, bizleri, Antalya Vertigo Tedavi Merkezini ziyaret edebilirsiniz.
Vertigo Hastalık Öyküsü
Hastamızın öncelikle çok detaylı bir hastalık öyküsünü alarak başlıyoruz. Baş dönmesi ne zaman başlamış, ne sıklıkla olmakta, hareketle artıyor mu, bulantı eşlik ediyor mu, dönmenin niteliği nedir? (duvarların dönmesi mı? yoksa yer ayağın altından kayması şeklinde mi?)
Vertigo’ya çınlama ya da işitme kaybı eşlik ediyor mu? Baş ağrısı dönme esnasında var mı? Özellikle kadınlarda regl dönemiyle artan bir şikâyet oluyor mu? Alınan besin maddeleriyle bir ilişkisi var m? Baş dönmesi esnasında görmede bulanıklık gibi nörolojik bulgular eşlik ediyor mu?
Bunlar gibi bir çok sorunun cevabına göre öncelikle baş dönmesi sebebinin central (beyin), periferik (iç kulak denge merkezi) veya boyundaki kasların kasılması ve boyun düzleşmesi ile oluşabilecek bir dizeness (sallanma, kayığa binmiş gibi olma hissi, yada kafanın içine bir boşluk, sarhoş olmuş gibi hissetme) olup olmadığı hakkında bir ön bilgimiz oluşmaktadır.
Yanlış Tanı İçin Dikkat!
Siz de doktora gittiğiniz de BETASERC reçete edilmiş bir şekilde ayrılıyorsanız, Vertigo ile alakalı bir tanı almamışsınız sonucu çıkmaktadır. Bu ilaç baş dönmesinin baskılanması amacı ile kullanıldığı düşünülen bir preparattır.
Oysa ki, biz hekimlerin amacı; baş dönmesini baskılamak değil, kök sebebini bularak buna sebep olan tüm rahatsızlıkları ortadan kaldırmak olmalıdır.
Antalya’da en iyi Vertigo tedavisini sunabilmemizi sağlayan etken ise yukarıda bahsettiğimiz, kök sebebe inerek Vertigo’yu tamamen tedavi etme yaklaşımımızdır.